WAT HEEFT U NODIG?

Stel de hulpvraag!

Ga sparren met anderen en laat je goed adviseren!

Onze rooskleurige toekomst

Als IISMASTERS hebben we het voorrecht gehad met diverse bedrijven kennis te mogen maken. Gesprekken met het management gevoerd over wat ze bezig houdt en welke bedrijfskundige uitdagingen ze de komende tijd op hun pad zien komen.

In deze gesprekken zijn ons een aantal zaken opgevallen. Velen van hen worden opgeslokt door het hier en nu, vooral zorgen dat alles operationeel blijft draaien. Tegelijkertijd is er ook het besef dat nu het moment is om kordate stappen te nemen die de toekomst van deze bedrijven moet bestendigen.

Hierbij een greep uit deze uitdagingen:


  • De operationele processen moeten nog slimmer – lees goedkoper – en sneller worden uitgevoerd, met natuurlijk behoud van de bestaande kwaliteit.
  • De kosten moeten verder worden verlaagd, echter de voor de hand liggende zaken zijn al aangepakt. Wat nu te doen?
  • De concurrentie neemt toe en dit zet de bruto marges nog verder onder druk.
  • Klantanalyse en klantkennis wordt steeds belangrijker, denk hierbij aan zaken als klantwaarde, segmentering en retentie.
  • Moet je stappen zetten op het terrein van Social Media? Zo, ja welke zijn dat?
  • We moeten ons prijsbeleid herijken!
  • Op welke verkoopkanalen gaan we ons ons richten en wat is daar voor nodig?
  • De techniek die ons succesvol heeft gemaakt hangt nu als een blok aan ons been. Anderen halen ons links en rechts in.
  • Kunnen we nog wel op dezelfde voet door blijven gaan?
  • Hoe kunnen we ons businessmodel zodanig aanpassen zodat we weer winstgevend worden en continuïteit waarborgen?

Stel de Hulpvraag In de gesprekken kwam vanzelfsprekend ook het beleid van betreffende ondernemingen aan de orde. Voor ons als IISMASTERS is het belangrijk dat doelen en middelen op samenhangende wijze worden geformuleerd en aan een goede planning worden gekoppeld. Dit betekent voorwaarden scheppen voor het geformuleerde beleid, inclusief SMART doelstellingen en een goed doordachte fasering van de beleidsplannen. Wat een cliché, zult u vast zeggen. En daar heeft u volledig gelijk in, maar stel uzelf de vraag in hoeverre u voor uw organisatie het beleid helder en scherp heeft verwoord en iedereen binnen uw bedrijf weet waar hij of zij mee aan de slag moet.

Neem de tijd en stel het niet uit tot er geen geld meer is

Door de dagelijkse gang van zaken is er vaak geen tijd en energie meer beschikbaar om zaken op een andere wijze te bekijken. Vast te stellen wat er om je heen gebeurt, waar de kansen en bedreigingen liggen en hoe de eigen organisatie om zou moeten gaan met haar eigen sterktes en zwaktes. Kortom tijd voor reflectie en overdenking ontbreekt vaak, terwijl de huidige missie en visie van de organisatie een goed doordachte en uitgewerkte herijking verdient. We denken als managers vaak dat we het allemaal maar moeten weten, maar dat is niet zo. Het is slim om te investeren in de toekomst, hulp daarbij is onontbeerlijk en kost ook gewoon geld.

Onze suggestie is dan ook: zoek ondersteuning in uw naaste omgeving en in uw netwerk! Vraag de hulp van anderen om regelmatig te sparren over uw vraagstukken. Dit geeft u ruimte aan het herformuleren van de antwoorden op uw uitdagingen

En natuurlijk kunnen wij als IISMASTERS ook deze rol voor u invullen en u ondersteunen bij de implementatie van de plannen.


In ieder geval veel wijsheid gewenst!mobile

(+31) 06 2248 7044


email

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


website

www.iismasters.nl


ADRESGEGEVENS
Adres Blekerssingel 29
2806 AB Gouda

ONDERNEMING
KvK Rotterdam 242 31 620
BTW Nummer NL0092.195.84.B01


mobile

(+31) 6 2248 7044


email

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


website

www.iismasters.nl


ADRESGEGEVENS
Postadres Blekerssingel 29
2806 AB Gouda
Bezoekadres Blekerssingel 29
2806 AB Gouda

ONDERNEMING
KvK Rotterdam 242 31 620
BTW Nummer NL0092.19.584.B01

IISMASTERS

Wat gaat u doen aan de smeltende ijsbergen? Dit vraagt om duurzame maatregelen. De IISMASTERS gaan bij het creëren van de passende oplossingen voor uw onderneming niet over één nacht ijs.